Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον περιμένετε και σύντομα θα διαβάστε και για την υγρομόνωση του σπιτιού.
Αυτό μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμο για τη διατήρηση της θερμοκρασίας εντός των κτιρίων, ειδικά σε περιοχές με έντονες κλιματικές συνθήκες.
Σε κτήρια χωρίς θερμική προστασία εμφανίζονται συχνά συμπυκνωμένη υγρασία στις εσωτερικές επιφάνειες των τοίχων, φαινόμενο που προκαλείται από τους υδρατμούς του αέρα που έρχονται σε επαφή με τοίχους που έχουν θερμοκρασία χαμηλότερη της θερμοκρασίας δρόσου και συμπυκνώνονται.
Η τεχνική της θερμομόνωσης διπλής τοιχοποιίας βρίσκει εφαρμογές κυρίως σε νέα κτίρια κατά το στάδιο της κατασκευής τους. Πιο συγκεκριμένα σε αυτή την μέθοδο θερμομόνωσης τοποθετούμε το θερμομονωτικό υλικό ανάμεσα από εσωτερικό και εξωτερικό τοίχο. Η θερμομόνωση διπλής τοιχοποιίας είναι μια καλή λύση για νέες οικοδομές ωστόσο τα θερμομονωτικά αποτελέσματα σε σχέση με την εξωτερική θερμομόνωση είναι χαμηλότερα διότι δεν εκμεταλλεύεται πλήρως την θερμοχωρητικότητα των τοίχων.
Αυτά τα συμπυκνώματα προκαλούν αποσαθρώσεις (σε περιπτώσεις παγετού και ανάλογα το βάθος της συμπύκνωσης) ή μύκητες – μούχλα στην εσωτερική παρειά του περιβλήματος του κτηρίου.
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την εξωτερική θερμομόνωση!
Δεν είναι όμως πάντα εφικτή η εξωτερική θερμομόνωση και γι αυτό κάποιες φορές καταφεύγουμε στην εσωτερική.
Επίσης, η τοποθεσία του κτιρίου και οι τοπικές καταστάσεις μπορεί να επηρεάσουν το κόστος της θερμοπρόσοψης.
Στην κατάλληλα προετοιμασμένη και απαραιτήτως επίπεδη επιφάνεια τοποθετούμε οδηγό εκκίνησης/στήριξης κατά μήκος της βάσης
Φροντίζουμεγια την άψογη συναρμογή των πλακών μεταξύ τους και επίσης φροντίζουμε ώστε η κάθε σειρά πλακών να διασταυρώνει τους αρμούς της με την αμέσως επόμενη σειρά.
γ) στην ταράτσα. Η θερμομόνωση της ταράτσας προστατεύει τόσο από τη ζέστη του καλοκαιριού και το πύρωμα της πλάκας από τον ήλιο, όσο και από το κρύο του χειμώνα, Μην ξεχνάμε ότι ο ζεστός αέρας ανεβαίνει προς τα πάνω και ένα διαμέρισμα στον τελευταίο όροφο ή μια check here δίχως θερμομόνωση ταράτσας, αποτελεί σημαντική ενεργειακή απώλεια.
Όσο πιο χαμηλός είναι ο συντελεστής θερμικής αγωγιμότητας του υλικού, τόσο μεγαλύτερη θερμική αντίσταση προσφέρει σε σχέση με ένα άλλο αντίστοιχου πάχους.
Η παρέμβαση αυτή εκτός από ενεργειακή αναβάθμιση δύναται να προσφέρει και στεγανοποίηση.
Διογκωμένη πολυστερίνη, απλή ή γραφιτούχα αναλόγως τον συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας που απαιτείται.
Comments on “The 2-Minute Rule for φυτεμενο δωμα”